Rujan je novi siječanj

U siječnju ste vjerovatno donijeli neke odluke u vezi ove godine, napravili određene planove… Siječanj se ponekad čini čarobnim jer nam daje prilike (ili barem osjećaj) da počinjemo iz početka. Ali onda uslijede ostali mjeseci i dio siječanjske čarolije i zanosa nestane tko zna gdje.

No, meni se rujan uvijek činio kao drugi siječanj – mjesec kao stvoren za neke nove početke, mjesec obilježen kreativnim zanosom. Nakon ljetnog odmora napunili smo svoje baterije i ulazimo u zadnju trećinu godine. Dani su još uvijek relativno dugi, temeperature su ugodne, počinje nova školska godina i nosi mnoštvo prilika za učenje i razvoj (i to ne samo školarcima).

Ovaj rujan predlažem da iskoristite za sljedeće:

  • Prisjetite se svojih novogodišnjih odluka. Što ste željeli postići ili promijeniti na osobnom i poslovnom planu? Što ste od toga ostvarili? Ako do sada niste postigli sve što ste željeli u 2014. godini imate još četiri mjeseca da ideje provedete u djelo – počnite sad!
  • Uživajte u ljetu koje prelazi u jesen. Iskoristite dane bez kiše za boravak u prirodi, a one kišne za slušanje simfonije kišnih kapi na vašem prozoru, uživajte u bogatsvu okusa svježeg voća koje je sad u izobilju, promatrajte žive boje lišća koje se svakim danom lagano mijenjaju, tražite neobične oblike među oblacima koji postaju sve češći…

Uživajte u rujnu!

Ready-set-go

Kako se vi osjećate u rujnu? Što mislite o izjavi da je to drugi siječanj?

Jedna misao o “Rujan je novi siječanj

  1. Na zalost nikad nisam voljela rujan. Kraj ljeta, nove obaveze, duga zima..ali sada buduci da je moja kcer rodjena u rujnu, nekako sam ga zavoljela. I dalje se ne veselim obavezama, ali ima i rujan svoje drazi.

Komentiraj